tirsdag den 31. august 2010

The beauuuutiful countryside

Aaa... en helt ny verden uden for London! Don't get me wrong, London er fyldt med træer, græs og alt det der hører til ( vi har f.eks. egern og fisk i vores baghave, true story), men en tur sådan væk fra Greater London, er nu ikke sådan at kimse ad! For 'sølle' 60pund kunne Bettina og jeg, komme først til Windsor Castle.
Nej dronning var desværre ikke hjemme, hun var i det der Skotland, synes nu i det mindste een af prinserne kunne have budt velkommen, men skidt pyt, det var flot alligevel.

Man måtte ikke tage billeder inde på slottet eller i den fine Sankt George kirke, så det lod vi være med og tog nogle udenfor og af vagtskiftet:

Af slotte angår, jo så er det skam flot og imponerende, men jeg er nu mere til Versailles. Skal man lave et slot kan man jo ligeså godt gå all the way - true de er lavet til forskellige formål, hvilket jo også har masser at sige. Men man kan jo ligeså godt prale lidt med indretningen, hvis man alligevel laver et slot... I'm just saying.... Dog, skal Windsor have plus for, at det stadig bliver brugt til hverdag, både af den kongelige familie og af statslige personer, bl.a. Obama...


After Windsor Castle, drog vi videre i landet ned til Bath. Bath er en ældgammel by, hvor romerne tog på ferie i år noget for lang lang tid siden....eller også var det det år Jesus blev 43, og kaldte den for "Aquae Sulis" (Sulius's vand - Sulius var en slags vand gud)
Det specielle ved byen, er at den har hot springs, hvilket gjorde den til et rart sted for bl.a. romerne og senere hoffet at tage på ferie - og et rart sted for mennesker at bade. Dog har man senere fundet ud af, at vandet er radioaktivt - ups...


Vi siger pænt nej tak til et bad i det vand - selvom man havde lyst til at røre det ( men det var forbudt, og vi overholder alle regler!... ...)



Bath er også med på UNESCO's liste over World Heritage Site. Lige lidt plus information til en TP aften... næste blog indlæg vi også indeholde viden til sådan en aften, for det sted er nemlig også på listen....




Ingen kommentarer:

Send en kommentar