onsdag den 15. februar 2012

Seje damer

Har på det seneste været to gange i bio for at se på überseje damer! For det er de altså. Både skuespillerne og de portræterede. For Michelle Williams som Marilyn Monroe og Meryl Streep som Margaret Thatcher er altså genialt cast'et.

Først var jeg inde, at se My Week With Marilyn. Filmen handler om en (film)mands møde med Marilyn Monroe, under indspilningerne til en film. Det skulle eftersigende være bygget over en sand historie... plus lidt fantasi, kunne jeg forestille mig.... Men synes alle skuespillerne gør sig godt deri, også selvom historien er lidt tynd til tider. Kan godt forstå den ikke er gået ubeset forbi Oscar nomineringer! Selvom, jeg ikke er den vilde fan af Michelle Williams, så er hun en fantastisk skuespiller, og hun spiller rigtig godt sammen med de andre deri - især Eddie Redmayne (ham fra Jorden Søjler fra tv), og evigt fantastiske Judy Dench. OG så er evigt søde og fantastiske Emma Watson med. Dejligt at se hende som noget andet end Hermione!
Alt i alt en dejligt feel-good film med gode præsentationer, som jeg helt klart vil anbefalde - selvom man godt kan vente til den er ude på dvd :-)Derpå tog vi ind, at se The Iron Lady med Meryl Streep og Jim Broadbent. ALLE kender Meryl Streep og ALLE ved hvor fantastisk dygtig en skuespiller hun er (det er jo helt fabelagtigt). Om alle ved hvem Jim Broadbent er, tjae... jeg er i hvert fald begejstret over ham, især efter jeg så Any Human Heart serien fra Channel 4, da jeg boede i London. Helt igennem flot og godt fortalt serie, med dygtige skuespillere (bl.a. Colin Firth) og masser af dygtigt kameraarbejde... desuden er han jo også med i Harry Potter filmene:-)
Nå, men tilbage til filmen. Meryl Streep gør det jo superb (indskyder lige et: som altid... hvis vi ser bort fra den skrækkelige Mamma Mia film (wtf skete der der??!!) ), og historien er godt fortalt og med et utroligt dygtigt hold af makeupartister bag!
Imodsætning til My Week With Marilyn, så lærer jeg faktisk - relevante - ting omkring den verden vi lever i, og om hvordan en så karismatisk/karaterisk person var og er endt. Storhed står for fald, tjoe måske... eller måske mest, at hjernen er en tricky størrelse, der kan angribe os både med godt og dårligt.
Det personlige, man får portrætteret i denne film, er det der gør den god. Skuespillet er ligeså godt som i My Week With Marilyn, men man føler man når ind under huden i Iron Lady. Og det er godt klaret af Meryl Streep... hvilket Michelle Williams altså ikke formår med Miss Monroe, desværre.Men se begge film. I bio eller derhjemme, der er helt klart din tid værd! Glæder mig i hvert fald til Oscar night, og se om en af disse film skulle rende med priser!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar