onsdag den 24. oktober 2012

Del 4...


Lige nu, er min snude parkeret i del 4 af Philippa Gregorys "The Cousins' War Series"; nemlig i "The Kingmaker's Daughter". Som altid, bliver jeg suget direkte ind i det univers hun skaber, og det er lige før man føler sig hensat til 1400-tallets England - en tidsperiode, i den engelske historie, jeg nok godt kunne hoppe elegant hen over ellers...

"The Kingmaker's Daughter" handler om Richard Nevilles døtre (ja, det er ham der er kongemageren). Han er Earl af Warwick, og - udover kongen selv - den mest magtfulde mand i England. Da han ikke har nogle sønner, bruger han, hans døtre, Anne og Isabel, som brikker i hans spil, for at få endnu mere magt...

Philippa Gregorys "The Cousins' War Series" har alle omdrejningspunkt om stærke (på den ene eller anden måde) kvinder, i en mandsdomineret verden, og denne del er ikke en undtagelse. Bogen handler om begge søstre, men fokuserer mest på Anne. Hele serien er inspireret af faktuelle historiske begivenheder, hvilket gør - hvis man har lidt historisk flair og interesse for den engelske historie - at man i forvejen har en ide om, hvad der venter personerne.
Denne del af serien, handler (som sagt) om Anne og Neville familien. En familie, man i de foregående bøger, har fået præsenteret som 'fjenderne' eller de 'onde'. Så det er sjovt at få historien få en anden vinkel, samt at se de kendte personer (som man har fulgt i de andre bøger) fra 'fjendens' synspunkt. Især, for Anne ender med at stå med et ben i hver lejr - hvilket man godt kan røbe, uden at afsløre for meget.


Hvis man kunne lyste, så kan man læse det første kapitel af bogen her, og selvom det er en serie, kan bøgerne sagtens læses hver for sig. Meeen man går nu glip af en dejlig historie og fantastiske personer, hvis man ikke tager alle bøgerne med;-)
1 kommentar:

 1. Hallo,

  Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har blitt enige om å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

  Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
  Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  SvarSlet